ETUSIVU ANSIOLUETTELO TUTKIMUKSET SAARNAT OPETUS LINKIT

Muukkonen Martti:

Ja nyt - tulevaisuus

NMKY-liike NMKY:n Maailmanliiton Pariisissa 1955 pidetyn 100-vuotiskokouksen valossa

Kirkkososiologian sivulaudatur tutkielma

Syyskuu 1994

TIIVISTELMÄ

Tutkimuksen tavoitteena on selvittää miten NMKY:n Maailmanliiton Pariisissa 1955 pidetyn 100-vuotiskokouksen julkilausumassa mainitut asiat ovat tulleet liikkeen työjärjestykseen.

Tämä tutkimus on tarkoitettu taustaluvuksi väitöskirjalleni, joka käsittelee liikkeen lähetysnäyn kehittymistä 1973-1994.

Ensimmäinen Nuorten Miesten Kristillinen Yhdistys syntyi Lontoossa 1844 kahdentoista miehen raamattupiirinä. Pian työ laajeni julistustoiminnasta sosiaalisen työn eri sektoreille.

Lontoon NMKY:n kaltaisia ryhmiä oli syntynyt eri puolilla Eurooppaa ja Amerikkaa ja näiden yhdistysten edustajat kokoontuivat 1855 Pariisin Maailmannäyttelyn yhteydessä perustamaan NMKY:n Maailmanliiton.

NMKY-liike loi monia uusia työmuotoja pyrkiessään näkynsä mukaisesti levittämään Jumalan valtakuntaa. Tällaisia olivat mm. poika- ja nuorukaistyö, partio, opiskelija-, sotilaskoti-, pakolais- ja liikuntakasvatustyöt. Näiden pohjalta syntyivät mm. Punainen Risti, Kirkkojen Maailmanneuvosto, Ylioppilaiden Kristillinen Maailmanliitto, Partiojärjestö sekä urheilumuodoista kori- ja lentopallo.

NMKY:n Maailmanliiton keskeisenä työmuotona olivat maailmankokoukset, joiden tarkoitus oli antaa rivikristityille ekumeenisia kokemuksia.

100-vuotiskokouksen keskeisiä teemoja olivat:


Muita tutkimuksiani

My other studies


päivitetty 9.4.1999